Redesigna din livsstil!

“By working only when you are most effective, life is both more productive and more enjoyable. It's the perfect example of having your cake and eating it, too.” ― Timothy Ferriss

Redesigna din livsstil

Är du nöjd med ditt liv? Har du funderat på om du har rätt livsstil? Om du inte är riktigt säker på detta eller är missnöjd - så finns det fortfarande hopp! Du kan nämligen använda verktyg och tekniker för att redesigna din livsstil!

Livsstilsdesign
Genom den amerikanske livsstilsdesignern och multientreprenören Tim Ferriss, har många fått upp ögonen på livsstilsdesign. Tim driver bl.a. den omåttligt populära bloggen fourhourworkweek. Där kan du hitta massor av intressanta livsstilstips.

4 timmars arbetsvecka

Har skrev 2007 bästsäljaren och den klart läsvärda boken Fyra timmars arbetsvecka: konsten att jobba mindre & leva mer. Den bitvis provocerande och tankeväckande boken är en delvis självbiografisk självhjälpsbok om en livsfilosofi baserad på tidshantering och affärsmöjligheter.

Vad sägs om att jobba 4 timmar i veckan och på den frigjorda tiden förverkliga dina drömmar?

Jobba mindre och leva mer
I boken använder Tim Ferriss förkortningen DEAL för de fyra huvudkapitlen.

DEAL är en akronym av orden:

  • Definiera
  • Eliminera
  • Automatisera
  • Lösgöra (frigöra)

Definiera står för att komma på vad man vill, komma över rädslor, se förbi samhällets förväntningar och räkna ut vad det verkligen kostar att ta sig dit man vill komma. 

Eliminera är om tidshantering, eller snarare om att inte hantera tid. Detta åstadkoms genom att använda sig av 80/20 regeln för att fokusera enbart på de uppgifter som skapar mervärde och använda sig av Parkinson's Lag för att minimera den faktiska arbetstiden. Det är enligt Tim Ferriss en skillnad mellan effektivitet och produktivitet. Den här bokens tyngdpunkt är inom området produktivitet.

Automatisering handlar om att bygga en långsiktigt hållbar automatisk (passiv) inkomstkälla. Detta inkluderar tekniker såsom  drop-shipping, automatisering, Google AdwordsAdsense och outsourcing.

Lösgöra (frigöra) innebär en framgångsrik automatisering av ens livsstil och lösgörande (frigörande) från en geografisk lokalisering och arbete. I förbigående noterar Ferriss att om någon har ett vanligt jobb (anställd), blir ordningen på stegen DELA inte DEAL. 

Tim Ferriss menar att modern teknologi som t.ex. email, ständig uppkoppling och handdatorer komplicerar livet istället för att förenkla det. Som motmedel till detta föreslås att hyra virtuella assistenter från utvecklingsländer som Indien och Fillipinerna. Genom outsourcing frigörs personlig tid. I boken finns också massor av tips om minipension, diet, resor (vagabond, back-packers), starta företag, inlärning samt populära inlägg från bloggen etc.

Intervju med Tim Ferris

Är du nöjd med din livsstil? Om inte kan du alltid redesigna din livsstil!

Läs även nästa produktivitetstips: !